Allmänt Abborre, Bottenmete, Flötmete, Popper, Ruda, Sutare

Lite rapporter

Det har blivit rätt mycket fiske på sistone men de riktigt fina fiskarna har uteblivit så nu kommer en hel täckande rapport.

 
Katrinebergtjärn: Jag och brorsan åkte upp till Forshaga och Deje för att meta Sutare i Sörtjärn. Innan det så drog vi till Katrinebergtjärn och metade lite Ruda. Blev en hel del på kort tid innan vi sen åkte till Sörtjärn. Vi fick totalt 30-40 rudor och 10 sutare. Allt sammans vägde 6.7 kg totalt i keepnetet. Största fisken var en Ruda på lilla 300gram. Rolig sjö att lattjo meta i.
 
Sörtjärn: Till kvällen åkte vi iväg till Sörtjärn. Vi gjorde det enkelt för oss och körde med ett varsitt bottenmete spö samt 2 flötmete. Dock blev det ingen Sutare denna gång. Största fisken fick jag som var en Braxen på 1.42 kg. Högg otroligt mycket Sarv också på våra bottenmeten trots att vi körde stora räkor så svalde dom det med god aptit. Tror vi kanske fick ihop 2-3 kg Sarv under tiden vi meta. Synd att Sutarna inte var på hugget.
 
Letälven/Möckeln: Jag och Peter har nu i två dagar kört väldigt hårt med Popper efter Abborre! Och popperfisket har verkligen fungerat bättre än jiggarna , vobblerna och mörtarna vi har lagt i för dom. Samt att popperfiske är otroligt roligt när Abborren kommer och jagar löja , då får man fort kasta sin popper där dom jagar och rätt så snabbt sitter en på! Dock har vi inte fått några monster utan abborrarna har legat på 2-3 hg men det är lite struntsamma. Popper är att föredra dessa varma sommarkvällar! :)
 
 
 
 
 
Liten gullig Sutare från Katrineberg 
 
 
Största Rudan
 
 
Peter med en Popperfångad Abborre från Kungsholmen i Möckeln
 
 
Peter med en till Abborre på popper!
 
 
Abborren tog på Popper i Letälven med!
 
 
Nu blir det jobb i helgen sen får man se vad det blir för fiske härnäst!
 
/Marcus