Oväntat bra Rudafiske i Villingsberg!

Idag blev det fiske i Villingsberg området. Tidigt åkte vi till OK i Degerfors och köpte oss ett varsitt fiskekort. Sörämten blev första sjön att testa. Dock var fisket segt. På eftermiddagen lyckades jag tillslut kroka en fisk som jag trodde var en liten röding först. Men då vi skymtar fisken ser vi att det är en Ruda som tagit räkan! Nytt PB för mig! Men ingen regnbåge,öring eller röding vill hugga här idag. Nästa sjö till anhalt blev Sävsjön! Där körde vi också med flötmete med räka. Även här vaka det mycket och vi var snabbt i med grejerna. Jag kör väldigt nära land medans brorsan kör längre ut. Landar 5 Rudor av fin storlek och brorsan landar dagens enda Regnbåge. På fredag åker vi upp igen för Ruda fisket var riktigt roligt och väl värt pengarna man betalar för fiskekortet även om de inte blev så mycket Regnbåge :)

 
 
 
Enda fisken som vi fick i Sörämten, Ruda på 880gram 
 
 
Sävsjön var inte sämre än Sörämten när det gäller Rudor! Nytt personbästa för mig med en vikt på precis 1000gram !
 
 
Ruda på 660gram !
 
 
Ruda på 720gram !
 
 
Ännu en på 820gram !
 
 
Sista Rudan som så när nådde kilot! Denna vägde 960gram !
 
 
Brorsan lyckades tillslut lura upp en Regnbåge innan vi åkte hem.
 
 
Härlig dag vid sjön!
 
/Marcus
 
 
 
 
 
 
#1 - - Erik Hedberg:

Storartat fiske! Vet du om något vatten i DFS kommun som håller ruda? Det ska finnas i Agtjärn men jag har aldrig kollat det närmre, fiskade bara regnbåge där medans det fanns. Hör gärna av dej om tips VH Erik Hedberg Åtorp. Tel 0702614421

Svar: Tackar det levererade rätt bra faktiskt under ett par timmar. Bara synd att det är ett Put & Take vatten där fiskekortet kostar 175 kr.. Det kan finnas i Östersjön i Degerfors men aldrig fått det där själv. Annars har jag ingen aning faktiskt. Agtjärn? Vart ligger den sjön någonstans om man får fråga? Annars så kommer jag pröva runt i Villingsberg i deras natursjöar. Om det finns ruda i nästan varje ädelfisksjö där så borde det finnas i något annat vatten omkring där.
/Marcus
Marcus Lundberg

#2 - - Erik Hedberg:

Kontakta mej via sms så ska jag berätta mera. VH Erik.