Allmänt Mormyskaspö, Mormyskor

Lite av mina mormyska prylar!

Gör ett litet inlägg med lite av de mormyska spön jag använder samt vilka mormyskor som funkat bäst för mig hitills denna vinter. 
 
 
 
Ett riktigt bra mormyskaspö som jag främst använder till Regnbåge, Röding och Öring. "Benen" gör att man enkelt kan ha spöt på isen och det blir lätt att fiska av precis vid botten. Då jag har extra lång topp på det här spöt, brukar jag främst använda det här när det är riktigt trögt och fisken är svårtflörtad. Den är laddad med 50m 0.165 mm nylonlina.
 
 
Det här mormyskaspöt har jag haft mest nytta av i vinter. Ett VM-Myska spö som är lätt och funkar till det mesta. Allt från Abborre till ädelfisk. Laddad med 50m 0.148 nylonlina. 
 
 
54 Mormyskor har jag i min ask. Flera uppläggningar med 3x 4x i samma färg ifall man skulle förlora någon när man fiskar. Dom flesta är köpta på http://mormyska.se/ . 
 
 
Här är två av dom mormyskor som gett bäst med fisk i vinter.
 
1. Vit/Röd Glow (5 mm) Har funkat riktigt bra på eftermiddagen när det blivit lite mörkare ute. Har alltid med pannlampa så jag kan lysa på mormyskan så den lyser starkt i vattnet.
 
2. Orange Flue med Gul Superglowlarv (5 mm) Oprövad ännu men ska prövas i morgon! Bra färg och har bättre lysstyrka än den vita jag hade sen tidigare!
 
3. Ljusorange Droppe (4 mm) Har varit riktigt grym i vinter! Fjällröding,Öring,Regnbåge,Abborre även en Bröding (Hybrid) har jag tagit på denna. Ett måste i mormyska asken!