Abborre, Gädda, Ruda Abborre, Gädda, Jigg, Ruda

Höstuppdatering!

Det har blivit dåligt med bloggande sedan i våras. Här kommer ett sent inlägg om sommarens ruda mete och höstens abborrfiske. Var även iväg på en resa till Norge i sommar men det tar jag inte upp i bloggen denna gång. Och snart är det dags för årets pimpel säsong med en hel del tävlingar på schemat. 
 
Upplevde ruda fisket lite halvtrögt i år. Lyckades dock ta ett par fina pjäser. Speciellt från den värmländska vattnet Igeltjärn. Har även prövat runt i Villingsberg med blandade resultat. Till rudafisket 2019 får det bli mer pass efter ruda och förhoppnings hitta ett nytt vatten.
 
 
Det här blev årets största ruda för mig. En fina ruda tagen på räka tidigt på morgonen. Rudan vägde 1970 gram och var 44 cm lång. Ännu en regga från Värmland.
 
 
En fina ruda från samma pass. Vägdes in på 1690 gram och var 42 cm lång. Härligt när man lyckas!
 
 
 
Det blev även en hel del sutare från samma pass. Denna vägde 1940 gram. Men jäklar vilken kraft det är i dom. Sutarna som man krokat här kämpar riktigt bra.
 
 
En av flera fina rudor från Villingsberg.
 
 
Sen har vi höstens abborrfiske som har varit relativt bra. Flera fina abborrar och sen lyckades jag ta ett nytt personbästa på gädda.
 
 
 
En kompis hade haft bra abborrfiske. Så nästa dag var jag tvungen att pröva jag med. En fin abborre på 840 gram kunde jag då lura upp. Det sura var dock att jag tappade två betydligt större abborrar. Carolina-rig med curlteez har funkat ypperligt.
 
 
Och det blev helt otippat en stor förbättring på mitt gädd personbästa. Efter 30 minuters fiske small det på rejält. Och det blev en långdragen kamp på mitt dropshot spö med 0.10 flätlina och 0.35 florcarbon tafs. Men som tur var satt kroken i läppen. Tillslut kunde jag landa gäddan. Den var hela 119 cm lång och vägdes in på hela 11800 gram. En rejäl bifångst under abborrfisket som man aldrig glömmer!
 
 
Ännu en fin höst abborre! Den togs traditionellt jiggfiske på djupare vatten. 990 gram vägdes den in på och var 41 cm lång. Årets största hittills för mig.
 
 
Nu framöver blir det nog ett par till pass efter abborre. Även lakfiske ska man försöka komma ut på. Sen är det bara att invänta årets pimpelisar samt tävlingar!
 
/Marcus