Äntligen utdelning

Det har blivit en del fiske nu i sommar. Lite gösfiske men främst mete och då efter ruda. Men det har varit svårfiskat efter ruda. Igår blev det dock utdelning tillslut där vi kunde på tre man landa sex rudor och en sutare på ett pass. Jag och Peter åkte upp till Värmland för att fiska ruda. Andreas kom lite senare till sjön och anslöt. Vi märkte direkt att det var mycket aktivitet vid sjön så det kändes som att det kanske skulle lossna idag. Ganska så snabbt krokade jag en ruda som dock lossnade ganska snabbt. Lite uppgivet lägger jag ut flötet och väntar igen. Strax innan 20 på kvällen landar jag dagens första ruda. En fin bit på lite över 1.5 kg. Som högg på en liten mask. Sedan fortsatte kvällen på ett bra sätt. Både jag och Peter drog tre rudor var under kvällen och natten. Vi missade även flera som lossnade under drillning. Andreas hade det tuffare och lyckades inte landa någon ruda denna gång. Sen senare på morgonen tappade jag en sutare och lite senare landade jag även en sutare. Men mer blev det inte efter det. Kul att rudan var på hugget denna gång!
 
 
Första rudan som tog på en liten mask. 1550 gram vägde den.
 
 
En stund in på kvällen fick min andra ruda detta pass. 1250 gram. Räka var betet som användes denna gång.
 
 
Peter som landade sin första ruda detta pass. På prick 1500 gram.
 
 
En tredje ruda som högg strax efter midnatt. 1400 gram prick. Fin fisk!
 
 
Peter tar lite senare den största rudan som vi fick denna gång. 45 cm lång med en vikt på 1900 gram. Riktigt fin ruda!
 
 
Peter med sin tredje ruda. 1550 gram. Som även blev den sista vi fick.
 
 
Det blev en sutare under morgon timmarna. En riktigt stark och ilsk sutare som vägdes in på 2375 gram. Det var en utmaning att landa denna pjäs.
 
 
Peter med en fin gös från ett tidigare göspass på 4260 gram!
 
 
En björkna som fångades vid Sävsjön i Villingsberg.
 
/Marcus
#1 - - Anonym:

Hej! Får börja med att tacka för trevlig läsning. Jag är ganska nyinflyttad till Örebro län och försöker hitta lite roliga metevatten, det roligaste som finns är ju det spännande fisket efter sutare och ruda. Har ett par vatten som jag håller på att provfiska nu. Jag tänkte bara fråga om vattnet som ni fiskar i uppe i Värmland, igeltjärn, är det privat el öppet för alla att fiska i? Förstår om du inte vill svara men fråga kan man ju iallafall :)

Mvh Jocke
jogr1507student@gmail.com

Svar: Den är öppen för alla! Fiskekort köpes där via iFiske :) 40 kr/dygn ligger kostnaden på så det är inga större summor om man tycker rudamete är kul. Vart i Örebro län har du flyttat? Letar själv efter nya vatten och då speciellt efter vatten med ruda och sutare :)
Marcus Lundberg