Id

Det blev id istället för ruda

Igår var det tänkt att vi skulle rikta in oss på ruda. Men med det vädret som var så beslutade vi att åka iväg till ett härligt ställe där vi skulle rikta in oss på id istället. Jag och Peter var på plats först. Det dröjde inte så länge innan Peter hade landat dagens först id. Det lovade riktigt gott inför fortsättningen. Vi kastade under tiden i bröd till och från. Det mesta tog fiskmåsarna. Men ibland kom det riktigt fina idar och kalasade på brödet. Andreas anslöt sig så småning om. Andra iden lyckades Peter få. Flötmetad på en bit bröd. Senare på kvällen kom det igång på allvar. På mitt feederspö gungade det till rejält vid ett kraftigt hugg. Och jag började drilla en riktigt fin id. Som vi senare lyckades landa. Ett nytt personbästa på fina 2500 gram! Lite senare fick nästan jag och Andreas nästan dubbel hugg. Två fina idar kunde landas. Samtliga tog nytt personbästa på id så det var ett väldigt lyckat fiske. Den här platsen har god förutsättningarna för riktigt grova idar. Så det blir mer försök i fortsättningen!
 
 
 
 
Peter med dagens första id. 1275 gram och togs på en klassikt bottenmetad räka.
 
 
Peter med sin andra id för dagen. 1375 gram vägde denna. Togs på flötmete med bröd.
 
 
Sen tillslut lyckades jag kroka en id. Dagens största och ett nytt personbästa på 2500 gram! Feedermete med idkung och en liten räkbit togs denna på.
 
 
Sen fick jag och Andreas varsin nästan samtidigt. När jag hade landat min krokade han sin id. Min tog på en feedermetad räka som förut. Och Andreas fick sin på en frilinad brödbit. 1625 samt 1425 gram vägde idarna. 
 
 
/Marcus