Höstens gäddfiske såhär långt

Det har fortsatt blivit stort fokus på höstens gäddfiske. När betesfisken har samlats i stora stim här i hemma vattnet så har det vandrat in mycket fin gädda. Det har blivit mest spinnfiske men även några fåtal metepass. För egen del har spinnfiske med gummibeten längs med botten gett bäst fiske. T.ex  3D-Burbot från Savage Gear har fiskat riktigt bra. Men den hittills största fick jag på flötmete med löja. Nu när tempen har sjunkit ännu mera så kommer jag även pröva bottenmete med pop-up löja. Blir intressant att pröva den metoden. Hoppas även att abborren ska komma igång snart innan isen lägger sig här. Framöver blir det fokus på gädda.abborre och lake hösten ut tills isarna lägger sig. Då drar även pimpel och ismete säsongen igång. Roliga fisketider väntar!
 
 
Årets största gädda hittills för min del. Grov och stark gädda som vägdes in på 11660 gram och hade en längd på 118 cm. Flötmete med löja lurade upp detta exemplar.
 
 
Och där får hon gå tillbaka och äta upp sig ännu mer.
 
 
För inte så länge sen lyckades Peter få en riktigt fin gädda på spinnfluga. Dålig kondition men den hade en bra längd. 118 cm och vägdes in på 9500 gram.
 
 
Back she goes!
 
 
Under ett pass var jag nere en snabb sväng och prövade 3D-Herring bland löjstimmen. Det dröjde inte länge förens denna högg. 119 cm lång och vägde 10400 gram. Hade lite flyt då stingern satt riktigt dåligt.
 
 
Från en annan hotspot som brukar fiska bra på hösten. 97 cm lång. Och den klippte en 3D-Burbot.
 
 
Från samma ställe. 95 cm som även den högg på en 3D-Burbot.
 
/Marcus