Gädda, Mört Mete

Mycket mete men magert med resultat

Det har blivit mycket mete på senare tid. I många olika vatten. Resultaten har dock varit magra. Speciellt på id som har varit huvudmålet i vår. Det blev först ett projekt tillsammans med Andreas vid ett nytt vatten efter id. Tyvärr blev det inte riktigt som vi hade tänkt oss där. Vi såg väldigt mycket id och en del var riktigt fina bitar. Tråkigt nog hade dom noll intresse för våra beten. Dom var i "lekmode" och jagade mest varandra. Vi var lite försena dit kunde vi snabbt konstatera. Det har även blivit många pass vid ett annat vatten där iden först brukar gå upp i början av Maj. Hittills har det blivit stora mängder mört som börjar samla sig för lek. Även stora mängder stäm har fångats som även dom börjar samla sig för lek. Ett par stämar över hektot och ett par mörtar över 3 hekto har det blivit som störst. Visst finns det större exemplar. Senast igår hade jag kontakt med id. Så det börjar bli dags att försöka ta dom nu. Idag blev det spinnfiske efter gädda med brorsan och Peter. Kraftiga nordvindar gjorde att det var svårfiskat. Lyckades iallafall få upp fem gäddor. Två på big bandit och tre på hypoteez. Brorsan fick fyra gäddor. Samtliga på pig shad. Satsningen på id kommer att fortsätta framöver! Förhoppningsvis kommer reggan!
 
 
Väldigt mycket mört har det fångats vid samtliga tillfällen. Dock har dom riktigt stora lyst med sin frånvaro. För visst ska de finnas!
 
 
Stäm har jag också fått i rikliga mängder. Den största hittills vägde 125 gram. Det finns betydligt större vid det här vattnet.
 
 
Stäm i olika storlekar.
 
 
Stäm-Mört-Stäm
 
 
Brorsan med en utlekt gädda på 96 cm vid ett tidigare pass.
 
 
Idag tog han dagens största på 90 cm. Gäddan hade även en mindre gädda i svalget! Glupska fiskar.