Återigen står abborren i fokus

Februari är nu över. Det har blivit många och långa satsningar efter stor abborre den senaste tiden. Både vid en liten tjärn samt en större sjö. Fredagen,lördagen och söndagen som var har det blivit heldags pass med Peter efter stor abborre. Vi har både pimplat och ismetat. Men pimpelfisket har nog varit det som funkat bäst. Speciellt med balanspirk. 
 
Fredagen:
 
Vi åkte då upp till en liten skogstjärn som levererat fina abborrar. 1300 samt 1090 gram är tidigare toppfiskar så vattnet har helt klart potential för ännu större indivdider. Men under hela dagen var det trögt. Ett flertal mindre abborrar på pimpel och några mindre gäddor på ismete. Det sista som händer är att Peter tappar en fin abborre på grunt vatten på balanspirk. Tråkigt men ibland tappar man de större.
 
Lördagen:
 
Då blev det ett besök till ett större vatten för att jaga dom berömda norsabborrarna. Borra ett hål och sitta i samma hål hela dagen är tålamodsprövande men väl värt det när det väl blir resultat. Lite lättare då att man har tre ismetespön ute under tiden. Det börjar okej med två fina abborrar på 500 samt 440 gram tätt efter varandra på balanspirk. Sen blir det en på 520 gr på ismetet. Sen är det dött ett tag innan nästa huggperiod kommer. Då blir det en på 600 gr på balanspirk och en på 950 gr på ismete med mört. Bra utdelning. Men efter det blir det inte så mycket mer. En gädda runt 70 cm på ismete fick avsluta dagen. Peter som var med hade inte lika flyt med abborren. Han pimpla dock upp cirka 15 norsar med hjälp av ekolodet.
 
 
Abborre på prick 500 gr som inhalera hela balanspirken.
 
 
En bättre bit på 950 gr som tog på en ismetad mört strax under iskanten.
 
 
Söndagen:
 
Vi åker tillbaka till samma plats och kör samma rutin. Borra ett hål och vänta in huggperioder. Men idag var det väldigt trögt. Ismetet gav inte några fäll och det tog ett par timmar innan jag får första hugget på balanspirken. Känner direkt att det är en stadig bit i mothugget. Den kämpar på bra men kan tillslut landa den. Den är ruskigt fin och i riktigt bra kondition. 1430 gr och var 46 cm lång. Den största abborren jag har tagit på pimpelfiske så det var riktigt kul. Men efter det blir det ingenting alls trots ett långt nötande. Peter och jag drar en varsin plutt gädda på ismete. Peter pimplar upp nors,löja,mört och gärs. Men han har ingen tur med de stora denna dag heller. 
 
 
Riktigt fin abborre. Helt klart värt den långa väntan trots att det blev den ända som landades denna dag.
 
Det kommer bli fortsatt satsning på abborre så länge isarna bär. Sen när isen är borta blir det fokus på metet igen och då efter färna och id samt några deadbait mete försök på gädda.