Id Id, Mete

Äntligen id

Fisket har varit svårt hela våren för min del. Jag och Andreas var även iväg till den kända Svartån för färna och sarvfisket. Tyvärr för vår del gick vi bett. Men Joakim drog tre fina färnor under lördagen då även han besökte sträckan som vi fiskade på. Du kan läsa mer om den helgen här --> På besök i klassiska Svartån
 
Dom senaste tre dagarna har jag riktat blickarna på hemmaplan och iden. Det har blivit två heldags pass och ett förmiddags pass. Och redan i första passet fick jag snabbt kontakt med id. En kortare förmiddags tur resulterade i två idar. 2090 & 1640 gr vägde dessa. Så dom två kommande dagarna fick det bli två heldags pass. Id blev det på både passen. Fem första heldagsturen och fyra den andra. Topparna var på 2590,2580,2520 och 2410 gr. Det absolut bästa resultatet hittills för min del vid det här vattnet. Så det kändes riktigt bra efter satsningen tidigt i våras inte gav någonting. Reggan kommer närmare och närmare nu, sakta men säkert. Samtliga idar var i riktigt bra kondition och dom verkar trivas riktigt bra i älven. Det blev även mycket små mört samt två gäddor på bröd! Satsningen kommer fortsätta iallafall två-tre pass till.
 
 
PB iden. 2590 gr och var 56 cm lång. Riktigt fin fisk!
 
 
Senast igår fick jag upp samma id igen! Dock 10 gram lättare. C&R funkar ypperligt på många arter så länge man hanterar fisken bra.
 
 
En grov id på 2520 gr och längden 54 cm. 
 
 
2410 gram och 54 cm lång. Bra snitt på toppfiskarna!
 
 
2090 gr. Som blev årets första id för mig.
 
 
Grova och fina!
 
 
Lyckades även ta en id nära ytan på flötmete.
 
 
Två gäddor fick jag upp på bröd. Ett under att linan höll.