Id, Ruda Id, Mete, Ruda

Idmete och rudapremiär

I fredags blev det ett försök på id på förmiddagen och efter lunch. Fisket var en aningen trögt. Men jag lyckades landa två idar. En utlekt på 52 cm som jag inte vägde. Och en på 51 cm som var lite grövre och vägde 1940 gr. Fina fiskar. En tog på feedermete och en närmare ytan på flötmete vilket var extra kul. Idmetet har gått bra senaste tiden och det blir nog ett pass till innan Juni. 
 
Sen på kvällen åkte jag upp till Villingsberg för det obligatoriska rudametet. Vi den här tiden brukar dom leka där uppe. Vilket dom också gjorde under helgens fiske. Det blev ändå ett trevligt mängdfiske där det totalt blev 31 rudor under helgen. Tyvärr var dom största inte på hugget utan det blev endast två över kilot. Annars ligger rudorna på cirka 7-9 hekto som standard. Mängdfiske på den storleken är ju såklart väldigt roligt. Missade även en riktigt fin ruda som tyvärr lossnade innan håvningen. Boostade räkor med olika kryddor funkade utmärkt. Bra start på rudasäsongen och till helgen väntar Igeltjärn. Hoppas på bra fiske då!
 
I söndags var det även provfiske runt Möckeln. Där vi skulle försöka lokalisera vimman. C-J Månsson,jag,Andreas samt Mikael Nyman fiskade kring bäckarna och älvarna runt Möckeln. Ingen vimma kom upp. Men en ny idplats dök upp. Mikael tappade något tungt och fint vid Letälven. Andreas tappade möjligen en liten vimma också. Kul med såna projekt när man får komma ut och utforska på nya platser.
 
 
En utlekt id på 52 cm.
 
 
Fin id på flötmete. 
 
 
Ruda över kilot! Fina fiskar. 
 
 
Den andra som precis vägde 1000 gram.
 
 
Romstinn ruda.
 
 
Otroligt fina i färgen!