Ismete/Pimpelfiske Abborre, Regnbåge, Röding, Öring

Pimpel från isen

Nu har isarna lagt sig på dom flesta sjöarna i mitt närområde. Jag har inlett isfiskesäsongen med pimpelfiske nu i helgen. I lördags åkte jag och Peter upp till Villingsberg för att pimpla. Första destinationen blev Sävsjön och försöka få öring. Kyligt men vindstilla och fint väder när vi kom ut på isen. Peter tappar en bättre fisk som drog av linan. Stunden därefter tappar han en bättre öring i hålet. Ingen tur alls där. Jag krokar på en regnbåge som kämpar på bra på den tunna linan. Sen blir det bara små abborrar lite då och då. Vi åker sen vidare till Sörämten för att pimpla röding. Peter får efter en stund en fin regnbåge. Sen var det ganska segt en stund tills ett rödingstim passerar alldeles under iskanten. Peter får en direkt. Och jag missar två stycken på raken. Sen dör det ut och det fick bli hemfärd.
 
Idag körde jag och brorsan pimpelfiske efter abborre i två mindre vatten utanför Degerfors. Isen var ca 10 cm fin kärnis. Första vattnet som  vanligtvis brukar vara bra på våren. Gav fem små abborrar på lite över en timme. Vi packade ihop och åkte till nästa vatten. Men även här var det riktigt trögt. Brorsan får en gädda på ca 60 cm och jag lyckades tillslut få en bättre abborre på cirka 4 hg. Sen åkte jag och prövade ett större vatten. Isen låg där på 3-5 cm. Lurigare såklart så höll mig nära land. Några mindre abborrar och mörtar blev det där innan jag åkte hem.
 
Nu ska bli riktigt kyligt ett par dagar så då fryser nog de större sjöarna och blir säkra att gå. Då blir det ismete efter gädda/gös och pimpelfiske efter abborre och lake.
 
 
I väntan på hugg
 
 
Peter drillar regnbåge på Sörämten 
 
 
Regnbåge från Sörämten & Sävsjön 
 
 
En fin och mörk abborre från Gryten. Ett vatten som jag och brorsan fiska mycket vid när vi var mindre
 
 
Tunnare is på den större sjön, ett gäng mindre abborrar samt mört kom det upp här innan jag åkte hem