Dom senaste pimpeltävlingarna

Har varit med i en del pimpeltävlingar nu i vinter. Det har väl inte gått som planerat på flera av dom. Men det börjar gå bättre och bättre. Rutinen behöver bara finslipas, speciellt när det gäller att läsa av ett vatten.
 
31/12 -21 Färnsjön (Nyårssmällen)
 
Färnsjön var första vattnet jag deltog i denna tävlingssäsong. Ett roligt vatten med bra snitt på abborren. Det gick dock inte så bra som senast jag var här. Fick upp totalt 42 abborrar som vägdes in på 2745 gr. Kom 7a på det av totalt 16 deltagande i HS klassen. Brorsan fiskade något bättre och kom 5a på 3006 gr. Peter Pistol från klubben vi tävlar i kom 3a på 4669 gr.
 
9/1 -22 Mången (Serietävling 2)
 
Ett nytt vatten som ersatte Siksjön pga dåligt väglag. Fisket för min del och många andra gick riktigt trögt. Blev bara 10a av totalt 15 i HS klassen. Brorsan kom 5a och fick pris. J-E Stange som tävlar i NGF vann överlägset på 2255 gr.
 
16/1 Norasjön (Norarycket/Serietävling 3)
 
Det gick inte alls vägen på denna tävling. Hade riktigt svårt att hitta fisken och jag fick bara ihop strax över kilot. Andra hade såklart fiskat betydligt bättre.
 
29/1 Långvattnet (Lag DM)
 
Här har jag bara varit en gång tidigare. Tävlade i lag med brorsan och Emil Pistol. Inget vidare väder att pimpla i var det heller. Regn stora delar av dagen. Vi fiskade i en vik nära startplatsen och vi fick mycket abborre i hålen. Tyvärr var snittet inget vidare. Vi fick ihop ungefär 700 abborrar som vägdes in 9705 gr. Vi kom 4a av totalt 9 deltagande lag.
 
6/2 Ullvettern (Ind DM)
 
Individuellt DM i söndags på Ullvettern. Fiskade bra i en grund vik där det var mycket abborre. Även brorsan och farsan som var med satt också i den viken och även dom vevade på bra med abborre. När det var dags för invägning såg jag att många hade likvärdiga påsar. Jag lyckades komma 5a på 5640 gr på 333 abborrar. Inget vidare snitt. För många 5 grammare tyvärr. Brorsan kom 4a på 6030 gr. Han hade ett tjugotal färre abborrar än mig men hade bättre snitt. Farsan kom 12a i HV klassen och hade strax över 3200 gr. Peter Pistol från klubben kom 2a på 6630 gr. Så det blev ett lyckat DM.
 
 
 En grå och mulen dag på Färnsjön
 
 
Fem minuter kvar till startskottet på Mången