Ruda Mete

Roadtrip till Hultsfred & Rögle dammar

Förra veckan åkte jag och Peter neråt landet på en roadtrip. Första stoppet blev Hultsfred nere i Småland. Där vi tänkte vi göra ett försök på Lilla Åkebosjöns rudor. Ett vattnet jag googlade fram och verkade intressant. Carl-Johan Månsson hade även varit där -09 och provfiskat vattnet. Fisket var dock svårt. Efter ett par mindre mörtar kunde jag äntligen kroka ett klockrent lyfthugg. En fin ruda på 1250 gr kunde landas. Men efter det är det trögt trots många rullande rudor runtom den delen av sjön vi metade på. Efter det så åkte vi mot Rögle dammar nere vid Skåne.
 
 
En trevlig liten sjö utanför Hultsfred 
 
 
Fin ruda på 1250 gr, togs på en liten räkbit via lyftmetoden 
 
Sen åkte vi mot Rögle dammar och var framme runt 06 på morgonen. Vi bestämde oss för att börja i damm 4. Första dagen/natten så blev det inga kontakter. Flötmete var omöjligt pga av den sjuka mängden signalkräftor. Som förövrigt rensade bort boilies i snabb takt så plastbeten var det man fick köra med. Vi flyttar på grejerna och kör vid damm 5 andra dagen. Här fanns det betydligt mer karp. Men det blev samma visa som i damm 4. Hade en stigning av en karp på flytbröd men det var allt. Vi åkte sen upp till ett litet vatten med ruda uppe i Vetlanda.  Tyvärr så var vädret allt för besvärligt så vi fick avbryta det försöket och åka hem i regnet. En roadtrip med bara en landad ruda. Men det var riktigt kul med tältningen och besöka nya vatten och nya platser. Det blir nog ett till besök vid Rögle dammar i framtiden. 
 
 
Damm 4
 
 
Damm 5
 
Jag var även med Andreas och metade ruda vid Igeltjärn under helgen som var. Läs mer på hans blogg här om det besöket vid Igeltjärn -> Fiske i Bergslagen