Ruda Mete, Ruda

Nya områden att utforska och ett trevligt rudapass

I slutet av April blev det flytt till Nora med flickvännen. Så från Degerfors till nya områden här i Nora. Någorlunda koll har jag på en del vatten sen tidigare. Andreas som också bor här också har bra koll på vatten runtomkring. Men det finns mycket att utforska och pröva på häromkring och nya vatten att upptäcka. 
Det har jag gjort en del nu efter flytten. Blandat mete efter olika arter med magert resultat. Om man inte räknar den kvällen jag fick in ett stort stim med braxen på mäskplatsen. 39 st braxen fick jag då och alla inom vikten 5 hekto upp till strax över kilot. Fick även en bättre sarv då och hade en riktigt stor sarv som tog bröd i ytan. Men igår blev det ett obligatoriskt besök uppe i Villingsberg för att meta ruda. Där hade jag ett riktigt trevligt rudamete. Jag lyckades landa 17 rudor, tappade flera, och det bubbla på bra där jag fiska. Två över kilot denna gång. 1300 & 1020 gr. Annars var dom flesta kring 9 hekto i snitt. Så det blir att lite spöböj. Det rullade rudor kring hela sjön med så det verkar finnas gott om dom i sjön. Det kommer bli mer försök på ruda och sutare framöver.
 
 
Största rudan som landades, 1300 gr 
 
 
Många rudor i den här storleken 900-950 gr
 
 
Årets första sutare som kom upp för några dagar sen, liten men bjöd upp till fight
 
 
En id på flytbröd på 1930 gr för några veckor sen samt bilden under visar en braxen på cirka kilot och en bättre sarv från passet där det kom upp 39 braxen på en kväll