Abborre Abborre, Gädda, Gös, Mete

Deadbaitmete och abborrfiske

Idag blev det en deadbaitmete tur med Andreas efter gädda,gös och abborre. Vi har en spot vid en sjö där vi kunde sitta i lä från dom kalla nordvästliga vindarna. På bottenmetespöna körde vi mört och löja. På flötmete körde vi mask och små löjor på jakt efter abborre medans vi väntade in hugg från gädda och gös på bottenmetena. Men det var väldigt trögt idag på den fronten. Jag hade bara tre kontakter förmodligen på från gös. Så dagens glädje ämne var abborrfisket. Dom var lite i farten och vi fick ett gäng abborrar men de flesta var i mindre storlek. Andreas lyckades dock få en riktigt fin pjäs på 1170 gr på flötmete med mask. Abborrfisket blev trögare och trögare ju längre dagen gick. Efter fem på eftermiddagen blev det hemfärd. Då hade det varit trögt ett bra tag. Men det var ett kul pass där Andreas abborre rädda upp dagen.
 
 
Andreas med en riktigt fin tecknad abborre på 1170 gr och 45 cm lång. Mask kan ibland ge stora fiskar 
 
På senare tid har jag även spinnfiskat en del abborre i olika vatten med blandade resultat. Även hunnit med ett deadbaitpass innan dagens pass. Framöver blir det fortsatt fiske efter samtliga predatorer och snart blir det även dags för lake.
 
 
En fin abborre på 1030 gr med längden 41 cm från ett kort spinnfiskepass från ett tag sen. Hypoteez i färgen (Smelt) var betet som leverera denna gång
 
 
En fin abborre som jag tog på ett knippe maggots när jag skulle meta upp betesfisk under ett tidigare deadbaitpass