Id Id, Mete

Idmete hela April

Det har blivit dåligt med bloggandet på sistone. Främst för att vinterfisket efter abborre och lake inte alls blev som jag hade tänkt mig och sen har jag haft fullt upp med att meta id nu i April.
Idmetet har väl gått helt okej. Målet har varit att ta en regg id men det har jag inte riktigt lyckats med. Men kompisen har lyckats med det så det går ju helt klart. De flesta passen har gett en del id i olika storlekar. Fick fem över två kilo på dessa pass men även mycket id från 1.6 till strax under två kilo. Feedermete med bröd på en ny spot har varit den metoden man kört mest med. Då vattennivån i våra älvar och vatten varit mycket hög har det varit svårt att flötmeta t.ex. Men nu väntar lite varmare väder framöver och nu blir det fokus på sarv istället. Har några olika vatten att pröva på. Målet blir att ta en regg sarv. Blir även en avstickare för att meta faren också i veckan. Det har även blivit några deadbaiting pass i April samt spinnfiske efter abborre. Men nu ska det bli intressant och roligt att se hur det kommer att gå med sarvfisket framöver.
 
 
Fin kondition på detta exemplar. Lite kort dock så vikten var lite över två kilo
 
 
Största iden hittills iår för egen del. 2440 gr
 
 
Idmetet har varit riktigt roligt. Här en id som vägde en bit över två kilo
 
 
Andreas har varit med på flera pass och även han har dragit upp en hel del id i vår
 
 
Id på 2310 gr
 
 
En nyhåvad id från det kalla vattnet
 
 
En deadbaiting gädda på 90 cm från ett närliggande vatten här hemma 
 
 
Sista pimpelturen i en liten tjärn gav mersmak. 780 gr vägde denna abborre. Detta vatten kommer få fler chanser helt klart. Simmar garanterat abborrar över ett kilo här