Årssammanfattning Sportfiske

Fiskeåret 2023

 
En grov vår id,  en grann abborre på den sista vårisen, en av de större rudorna från resan till Egla och en väldigt fin öring från den tidiga isen under November får pryda detta inlägg
 
Ett fiske år med god utdelning och flera fina fiskar på flera arter. Även om det inte blev dom riktigt stora toppfiskarna så är man ändå nöjd med året som helhet. Abborren var en art jag satsade lite extra på 2023. Fyra över kilot och flera som låg strax under den vikten. Några fångades i helt nya vatten. Pimpelfisket med balanspirk var särskilt effektivt medans spinnfisket var lite svårare. Kommer satsa lite mer på abborren även detta år och även pröva lite flera vatten. Resan till Egla var en riktig höjdpunkt tillsammans med Andreas. Ett unikt ställe med god medelvikt på rudorna och ett kul mängdfiske på närdistans. En plats man gärna besöker igen i framtiden. Fisket efter lake har blandat och gett. Men utdelningen på just dom största exemplaren har inte kommit ännu. Förhoppningsvis kommer det 2024. 
 
Nu inför 2024 kommer fisket mer handla om att fiska efter det jag tycker är roligt och inte lika stort fokus på storleken. Nu under vintersäsongen kommer jag mest pimpla abborre och lake. Ska även försöka flika in några ismetepass efter gös också. Till våren kommer det ändå bli en satsning på att försöka få en riktigt stor id och även sarv samt några försök på faren. Det är dom två arterna jag ändå kommer försöka få så stora exemplar det är möjligt. Sen kommer sommaren och då blir det rudamete i lite nya vatten och utforska dom i första hand. Även nya vatten med sutare kommer att prövas. Flugfisket ska jag börja med lite mer igen, öring och bäckröding kommer då ligga i fokus. Till hösten vill jag försöka hitta fler vatten med stor gädda och lägga deadbaiting passen på. Inte så lätt att hitta dom men där får man prova sig fram helt enkelt. Sen ska jag numera alltid ha med ett lättare mete för abborre när man kör deadbait framöver. Det blev ändå bra resultat under hösten förra året när det andra gick trögt. 
 
 
Sista fiskebilden 2023. En större elritsa på mormyska