Ruda Mete, Ruda, Öring

Kvällsrace på ruda

I fredags blev det obligatoriska besöket uppe vid en av Villingsberg p&t sjöar av. Började fisket kring 16 tiden men under dom två första timmarna blev det mest abborre på räka jag använde som bete. Gjorde middag vid 18 tiden på stormkök och sen körde jag vidare. Nu istället fick det bli pelletspasta med krillsmak som bete istället. Och då började rudorna komma. Under kvällen blev det totalt fjorton landade rudor. Med en topp på 1140 gr. Många av rudorna höll även på att leka längre in i dom grunda vikarna. Under natten blev det vila och så en brasa för att hålla mängden myggor på avstånd. Upptog fisket tidigt på morgonen men nu var rudorna inte alls på plats. Fick en ruda till och tappade två. Fick även en fin öring på 55 cm och 1420 gr som förmodligen simmat länge i sjön. Ännu flera rudor lekte under morgonen så det kan vara därför det var svårfiskat. Men man får vara nöjd med racet som var på kvällen innan.
 
Kommande dag åkte jag till en annan tjärn där jag brukar meta sarv. Kollade dock runt efter lite nya platser mesta delen av tiden. Metade en kort stund men fick bara en mört och en mini id.
 
Fisket framöver kommer bedrivas mest efter ruda och sutare. Speciellt i nya potentiella vatten med båda arterna. Får se hur det går. 
 
 
Största rudan som kom upp. 1140 gr med en längd på 40 cm. Rudan här har oftast låg rygg. Ingen gädda i vattnet är orsaken och då får man förlita sig på att den har både bred rygg och lite buk. Men det saknades på den här rudan
 
 
Det blev totalt femton rudor på hela passet. Vikter mellan 7 till 9 hekto är den vanligaste storleken att få upp här
 
 
Klockrent med en varm brasa för att hålla myggorna på avstånd
 
 
Det blev även en grann öring som var 55 cm lång och vägde 1420 gr. Bjöd upp till en riktigt stark kamp
 
 
En mört från den andra tjärnen. Inga sarvar som behagade hugga på den korta perioden