Bottenmete i Letälven

Peter och jag tog oss en kort tur till Letälven för att B-mete lite. Det högg in princip hela tiden men inte i den form av fisk vi var ute efter. Peter lyckades ta en fin Abborre på 540gram och så fick han nytt personbästa på Gärs på 90gram. Men annars högg det bara gärs och vädret blev dåligt.. Jaja det var skönt att komma ut lite i friska luften! I morgon blir det Flugfiske i Karlsdal i det fina vattnet Kviddtjärn.. Längtar efter att få använda flugfiskearmen lite ;)..

Hej så länge!

Härlig dag på sjön!

 
Peter's Gös 0.8 kg
 
 
Joakim tar som vanligt den största Gösen! Den vägde prick 3.8 kg!
 
 
Väldigt viktigt att släppa tillbaks Gösarrna nu när dom ska leka!
 
 
Min Abborre på 1020 gr / 40.5 cm lång! Sleten krigare!
 
 
 
 
 
 
Såhär såg fångsterna ut idag!
 
Peter fick 1 Gädda och 1 Gös , Brorsan fick 1 Gös och 1 Abborre , Jag fick 2 Gösar , 1 Gädda och 1 Abborre!!! Fisket var rätt segt men det kom upp fisk tätt som till. Abborrarna låg på 1hg , 1.02 kg! Gösarna på 3.8 kg , 1.05 kg , 0.8kg , 0.5 kg! Gäddorna var snipor i den mindre klassen. En hyffsad fiskedag i härligt väder!:)
 
Mer fisketurer kommer nästa helg!:)
 
Hej så länge! /Marcus
 
 
 
 

Iskalla vindar på sjön idag

Årets andra tur på öppet vatten gjorde vi idag på Västersjön igen. En lugn morgon med mycket sol lovade gott inför dagen. Vi började fiska av nära land för att se om det var nån gös i farten. Det enda som hände var att Peter fick ett hugg som han sedan tappade. Sedan lät vi vinden driva oss ut och när vi kommit en bit ut får jag på första fisken! Den fighta på hyffsat bra fast var inte säker på om det var Gädda eller Gös. Men tillslut kunde jag se att det var en Gädda. Den fotades , vägdes och släpptes i fort och så var vi igång igen. Inte allt för kort tid efter så högg det till på mitt spö igen! Denna var otroligt slö dock mot första fisken och jag kan snart skymta att det är en gös. Men ingen stor var det heller som vi annars är vana vid här. 1.3 kg vägde den. Fisket blir sämre medans vädret också blir sämre och sämre. På eftermiddagen tar det en himla lång tid innan Peter får sin första fisk för dagen.. En liten gös på 5.2 hekto.. Som snabbt släpptes i. Sedan så blev det ingen mer på ett bra tag. Peter tog sista fisken precis när vi skulle åka hem. En liten Gädda på kilot ungefär..
 
 
 
 
3.4 kg , Årets första spöfångade gädda!
 
 
Och dagens enda gös för mig på 1.3 kg , tog jiggen försiktigt i gapet!
 
Mer fisketurer kommer! Ses så länge!

Premiär på öppet vatten i Västersjön!

Idag åkte jag , brorsan och Peter ut i Västersjön för att jigga i öppet vatten första gången iår. Vi hade väl inga jätte höga förhoppningar på fångst idag men kanske någon gädda skulle hugga på våra jiggar. Vi rodde till toppen av änden i sjön för att sedan drifta ner till den andra änden. Inte ett enda hugg på den driften så vi beslöt oss då för att kasta lita med jiggarna vi ett bra område där det brukar gå mycket gös och gädda. Brorsan får tillslut ett redigt hugg och han har på en fin fisk. Den drar kämpar på rätt bra i det kalla vattnet och snart kan vi skymta att det är en fin gös som tagit Brorsans jigg. Landad och klar så vägde den prick 3 kg. Fin första gös iår för brorsan! Brorsan får sedan ett till hugg och ny fisk på kroken för honom. Denna var också hyffsat pigg och det var också en gös , 3.5 kg vägde den och släpptes sedan i för den kommande leken! Och vi fortsatta tappert att försöka fiska av våra hotspots men sedan kom det ett riktigt snöoväder. Som ett aprilskämt från Gud haha.. Så vi fick packa ihop.. Men nästa helg blir det fler turer till Västersjön och gösarna!:).
 
 
Brorsan med dagens första gös på prick 3 kg!
 
 
Hans andra på 3.5 kg!
 
 
Fler fisketurer kommer hej så länge!