Örgiven sista ismetepasset!

 
Dagens ismete fångst en Abborre på 380gram. Hade betydligt fler på som man tappade hela tiden..
 
 
Peter fick en Gärs i denna sjö. Lite otippat.
 
 
Ja man kan sumera dagen med att den var otroligt seg! Dock många fäll men det var mest Abborre som drog i våra mörtar och ibland stal dom från oss.. Pimpelfisket var också segt men tror vi fick ungefär 15 mörtar och 10 abborrar ihop med Peter. Peter fick också dagens enda gädda. Dock ett yngel.. Ja detta kan nog vara det sista ismetepasset den här isfiskesäsongen tyvärr!.. Men man får blicka fram nu mot vår och sommarfisket!:)..
 
Hej så länge!

Ismete pass på Örgiven!

Idag åkta jag , brorsan och Peter iväg till Örgiven för att testa på ismete. Första passet blev det ju bara att pimpla abborre så nu satsa vi istället på försöka med ismetet efter lite gädda. Det det blev dubbel hugg för mig och brorsan nästan direkt. Dock bara små snipor  1.5 kg varvad av brorsans på 1kg. På pimpel högg det friskt både mört och abborre var på och högg på mormyskan. Sedan agnar vi på mörten vi fått och då får brorsan ett riktigt brutalt hugg! Dock var den mindre än vad vi först trodde. 2.1 kg vägde den. Sedan tar det en väldigt lång tid tills peter får sin först gädda. Dock var den bara dubbelt så stor som betesfisken. I slutet av dagen så fick Peter dagens sista hugg! Ett brutalt och snabbt hugg och man såg långt ner i hålet att denna var lite grövre. Den fighta på bra det såg man. Vi landade den och sedan vägde och fotade sedan släpptes den i vattnet igen. 6.2 kg / 94 cm lång så inte helt farligt men tyvärr ingen 10 kgs. Vi ska försöka dra ditt nästa helg om isen är kvar!
 
 
 
Jocke med dagens första gädda!
 
ui
 
C&R alltid!
 
 
Jocke's på 2.1 kg
 
 
Peter med dagens största pjäs på 6.2 kg / 94cm !
 
Höres det blir mer fisketurer :)!

Pimpel i Örgiven/Holmsjön

Det blev en pimpel tur i Örgiven och Holmsjön på samma dag. Sjöarna ligger lite utsides av Degerfors! Båda vattnen var riktigt fina och här är ställe man gärna skulle vilja ha röding och öring i lätt! Iallafall så var det svårt att gå till båda sjöarna , båda sitter ihop litegrann men iallafall så är båda ungefär av samma sjötyp. Vi började lite lungt i Holmsjön men det var egentligen Örgiven som var huvudmålet. Men vi fick inget i Holmsjön så vi begav oss nästan direkt till Örgiven. Där började vi pimpla på 2 meters djup utan resultat. Men vi beslöt oss för att borra oss ut hela tiden och tillslut hitta vid abborren! Dock var det bara Peter som först drog massa tusenbröder i 50grams klassen medans jag själv inte fick ett hugg. Men tillslut när man hållde på telefon så dunkar det till rejält i pimpelspöt och jag känner att det är lite större storlek på denna än Peters tidigare små abborrar. Upp kommer en mörkgrön och färggran abborre som vägde 330gram på min Supersamson. Lite efter det får jag en på 220gram. Medans min kompis fått cirka 30 abborrar men alla små så drog man själv bara 2 st men i större storlek! Upp idag kom även 2 mörtar lite förvånat! Örgiven tyckte jag var ett riktigt fint vatten där man lätt kan ha röding i. Väldigt klartvatten och bra djup på sjön! Ja nästa helg blir det en till tur till detta fina vatten! :)
 
yh
 
330 gram! Dagens största / Väldigt fina färger! Tog den på SM-pirken med en liten mormyska under agnad med maggots!