Abborrfiske i ostadigt väder

Igår blev det fiske efter abborre med Peter från båt. Det blev en hel del med abborre där Peter tog en på 1030 gram som var gårdagens största. Annars var det mycket abborre mellan 1-2 hekto. Fick även mört (största 27 cm) och en liten braxen så även dom arterna har letat sig in nu. Dropshot med jigg samt carolina-rig var det som funkade bäst på abborren denna dag. Inte lika lyckat med mask metet.
 
 
 
Peter tog igår sin första kilos abborre för iår på 1030 gr och 41 cm.
 
 
 
 
/Marcus

Abborrfiske i fint väder

Blev ett pass efter abborre i dagens fina väder med Andreas och Peter. Fisket var helt okej idag, det blev ett par fina abborrar och en del mindre också. Dagens största låg på 525 gr. Mot eftermiddagen började även mängder med gärsar att hugga. Mellan 13-15 cm låg dom oftast på vilket var ovanligt. Annars var det riktigt gött väder att vara ute i.
 
 
 
 
Dagens största abborre! Fet och fin.
 
 
Senare mot eftermiddagen fick vi endast gärs i mängder.
 
 
 
 
/Marcus

Idag kom årets första kilos abborre

Idag blev det ett tidigt morgon pass efter abborre. Det började riktigt bra och efter en timme hade jag landat cirka 15 abborrar mellan 2 till 3 hekto. Sen lyckades jag även landa min första kilos abborre för i år. Vågen stannade på prick 1000 gr och abborren var 41 cm lång. Sen högg det på rätt bra fram till 10 tiden. Vid 12 ungefär åkte jag hem igen för att äta lunch. Riktigt härligt att dra en kilos abborre redan i April!
 
 
 
 
Dagens största på 1000 gr och med en längd på 41 cm.
 
 
 
/Marcus

Trögt abborrmete

Blev mete efter abborre idag med. Fisket var mycket trögare idag och det kom upp två abborrar med hygglig storlek. Annars var det mest smått. Hade även mycket hugg men det var svårt att kroka dom. Det är bara och köra vidare!
 
 
 
 
Dagens största på 470 gr.
 
 
370 gr.
 
 
 
 
/Marcus

Abborrarna kommer igång mer och mer nu

Det blev ett eftermiddags pass efter abborre idag. Abborren var på hugget och det blev ett par större exemplar som jag lyckades landa. Tappade även ett par fina abborrar men dom lossnade. Noterade även att flötmetet funkade mycket bättre än bottenmetet. Abborrarna var annars pigga och drog på bra i den svaga strömmen. Blir nog en tur i morgon med. Hoppas på större abborre då!
 
 
 
 
310 gr.
 
 
360 gr. 
 
 
365 gr.
 
 
495 gr.
 
 
Och dagens största på 760 gr.
 
 
 
 
 
/Marcus