Årets första sutarpass

I natt blev det första passet riktat efter sutare detta år. Metoden fick bli flötmete/lyftmetoden och jag körde med räka som bete. Men just i Letälven är det rätt svårt att lokalisera sutarna. Mäskade lite med krillkung. Och visst blev det bubblor till och från. Strax efter 03.00 kommer första lyfthugget och fisken tvär rusar ut mot djupare vatten. Sutare tänkte jag men fick se efter en stund att det var en braxen. Dock var den otroligt stark! Braxen som annars inte bjuder upp kamp. Timmarna gick och huggen uteblev. Men det är bara att nöta vidare.
 
 
 
 
 
 
Man vet aldrig när lysstaven lyfter sig.
 
 
Nattens ända fisk. En braxen närmare två kilo som kämpade på riktigt bra.
 
 
 
 
 
 
/Marcus
 
 

Kvällsmete efter abborre

Igår kväll blev det lite mete efter abborre. Metade upp ett par mörtar till att börja med. Fick även ett par fina stämar. Men det var rätt trögt fiske. En abborre blev det tillslut på 670gr. Sen var det alldeles för mycket mygg och knott för att vara kvar mot slutet av kvällen.
 
 
 
 
En högryggad abborre med bra kondition!
 
 
En 22 cm lång stäm. Inte helt omöjligt att lura en regga här om man riktar in fisket efter just stäm.
 
 
 
 
 
 
 
/Marcus
 
 

Ibland har man lite flyt

Det blev ett spontant pass efter abborre tidigt denna morgon. Tanken var att flötmeta lite. Men det visade sig inte vara så lätt att få betesfisk. Efter cirka en timme fick ja en liten braxen. Det fick duga. Gick till ett nytt ställe och testade. När klockan är runt 04.00 så får jag två snabba hugg i följd. Men dom fastnade inte och det var väldigt tydligt att det var abborre framme. Sen en kvart senare så krokar jag den på tredje försöket. En urstark abborre som gör ett par starka rusningar innan jag kan håva den. Konditionen på denna abborre var över det normala för att vara i Letälven. Blott 40 cm men den tyngde ner vågen till 1050gr. Sen fick den simma tillbaka igen. Prövade även stund med popper men abborrarna brydde sig mer om löjorna som dom jagade till och från.
 
 
 
 
Riktigt nöjd. 1050 gr. Det är alltid extra roligt när dom passerar kilosgränsen!
 
 
 
 
 
 
Det var dagens rapport!

Godkänt pass efter abborre

Jag och Peter beslöt oss för att meta abborre tidigt denna morgon. Vi drog iväg 02.30 och fixade betesfisk utan någe större besvär. Det blev en hel del hugg och totalt åtta fiskar landade. Fyra abborrar och fyra gäddor. Gäddorna var pigga och bjöd på bra fight trots sin ringa storlek. Peter tog den största abborren idag på 890gr.
Vi drog oss hem vid 6 tiden då vi vart lite för trötta.
 
 
 
 
Peter tog den största denna gång. 890 gr och 40 cm lång.
 
 
Peter med ännu en abborre. Denna runt 300gr.
 
 
Min största denna morgon på 550gr.
 
 
 
 
 
Det var dagens rapport!
 
/Marcus
 

Morgon mete efter abborre

Blev ett tidigt morgon pass idag efter abborre. Flötmetade med mask idag och det funkade helt okej trots att det tog lite tid innan det började nappa på riktigt. Största abborren låg på 550gr idag och flera stycken mellan 2-3 hekto. Även en braxen blev det runt kilot. Fick ge upp halv 8 då masken tog slut.
 
 
 
 
 
Dagens största abborre.
 
 
Närbild innan den släpptes i igen.
 
 
Även en braxen fattade tycke för masken.
 
 
 
 
 
 
Det var dagens rapport.
 
/Marcus
 

Tidigt morgonpass efter abborre

Det blev ett pass efter abborre nu tidigt på morgonen. Det regnade lite och det var nästan ingen vind alls. Dock mycket mygg som gjorde fisket lite besvärligt. Det small på ordentligt efter några kast. En helt okej abborre hade fattat tycke för min ribster. 35 cm och i toppkondtion! Vägdes till 710gr. Sen fick den gå tillbaka. Fortsatte ett par timmar men det var helt dött efter den abborren. Så det fick bli hemfärd.
 
 
 
 
 
Här får dagens abborre simma tillbaka.
 
 
 
 
Det var dagens rapport!
 
/Marcus