Ytgående beten i Sälsjön

Jag och brorsan drog iväg på ett kvällspass i Sälsjön. Spinnfiske med ytgående beten var det vi satsa på. Har redan efter 20 minuter landat 3 gäddor, tappat en och missat en. Dock bara smått. Jocke däremot krokar på en mycket större gädda på sin heddon längre ut i vassen där vi fiskade. Gäddan gör några tokrusningar innan vi tillslut kan landa den. 8.66 kg vägde den och var nog 110-115 cm lång! Efter vägning och foto får den simma tillbaks igen. Blir lite små gäddor frammåt kvällen. En missad runt 3-4 kg annars var det bara Gädda i mindre storlek.

 
 
Joakim med dagens fisk! 8.66 kg
 
 
Det är riktigt kul att ta Gädda på ytgående beten så som Heddon, Buzzer och Popper!
 
/Marcus
 

Snabb jiggfiske tur i Letälven

Drog ner en kortis till Letälvsbron för att jigga lite. Blåste mycket och det var dåligt med hugg. Hade efter en Abborre på kanske 5-6 hg fast den tog inte jiggen. Sen drar det till rejält utanför några näckrosor jag kasta vid. Efter lite drillning ser jag att det är en Braxen som har tagit min Relax-jigg. När jag ska kroka av den så ser jag att den har svalt nästan hela jiggen! Glupsk bralle , Blev även en Abborre på cirka 3 hg sen blev det hemfärd.

 
Den andra jiggfångade Braxen jag har fångat nu i Letälven!
 
 
/Marcus

Mete och Popper i Letälven

Blev en tur till Letälven med båten idag. Jag, Joakim och Peter åkte iväg till letälvsbron för införskaffa oss lite betesfisk. Det gick bra och vi fick lite löja och mört. Högg bra första timmen , några små gäddor och en större Abborre på 8hg! Sen skulle Jocke hem till tjejen så jag och Peter åkte längre upp i älven för att fiska av några heta ställen med Popper. Högg mycket där uppe med , Abborrar på 660gram , 520gram samt 380gram kom upp och flera på 2-3 hg :) Riktigt kul fiske!
 
 
 
 
 
Abborre på prick 800gram på en flötmetad löja!
 
 
Peter med Abborre på 660gram på Popper!
 
 
En på 520gram som Peter tog.
 
 
 
Abborrfisket har verkligen blivit bättre nu. Speciellt funkar Popper väldigt bra medans levande agn tar dom största!
 
 
/Marcus
 
 
 
 

Mete i Letälven

Blev lite mete i vid Letälvsbron idag med Peter. Idag blev det flötmete med löja samt bottenmete med löja. När vi kom fram vid bron gjorde vi iordning kastnätet. Blev några löjor och små mörtar. Sen var det bara att agna på. Efter en stund dyker mitt flöte och jag gör snabbt mothugg och det är rejäl tyngd i spöt. Den bjuder på riktigt härlig fajt! När jag ser fisken i ytan så ser jag att det är en Abborre! Adrenalinet ökar och Peter är fort nere med håven. Vi fotar och väger fisken som landar på fina 1.42 kg! Sedan får den simma tillbaks till Letälven och den får gärna producera mer storabborre ;) , Blev sedan kväll och nu var det bottenmete som var de hetaste. Hugger väldigt mycket , och jag får snabbt en Gös på 45cm. Peter får därefter en riktigt fin Gös för att vara i Letälven. Hela 1.92 kg! Stort då gösen i vissa fall knappt når upp till 45cm. Blev hemfärd runt midnatt.

 
 
Abborre 1.42 kg Största iår!
 
 
Peter med sitt "Letälvs PB" på 1.92 kg
 
 
Får se om vi försöker igen efter jobbet i morgon eller rättare sagt idag. Då resultat var bra. 
 
Förresten så fick vi med en Abborre på 7.4 hg i kastnätet när vi kasta efter löja. Synd bara att den inte högg på våra beten ;)...
 
/Marcus
 
 

Lite rapporter

Det har blivit rätt mycket fiske på sistone men de riktigt fina fiskarna har uteblivit så nu kommer en hel täckande rapport.

 
Katrinebergtjärn: Jag och brorsan åkte upp till Forshaga och Deje för att meta Sutare i Sörtjärn. Innan det så drog vi till Katrinebergtjärn och metade lite Ruda. Blev en hel del på kort tid innan vi sen åkte till Sörtjärn. Vi fick totalt 30-40 rudor och 10 sutare. Allt sammans vägde 6.7 kg totalt i keepnetet. Största fisken var en Ruda på lilla 300gram. Rolig sjö att lattjo meta i.
 
Sörtjärn: Till kvällen åkte vi iväg till Sörtjärn. Vi gjorde det enkelt för oss och körde med ett varsitt bottenmete spö samt 2 flötmete. Dock blev det ingen Sutare denna gång. Största fisken fick jag som var en Braxen på 1.42 kg. Högg otroligt mycket Sarv också på våra bottenmeten trots att vi körde stora räkor så svalde dom det med god aptit. Tror vi kanske fick ihop 2-3 kg Sarv under tiden vi meta. Synd att Sutarna inte var på hugget.
 
Letälven/Möckeln: Jag och Peter har nu i två dagar kört väldigt hårt med Popper efter Abborre! Och popperfisket har verkligen fungerat bättre än jiggarna , vobblerna och mörtarna vi har lagt i för dom. Samt att popperfiske är otroligt roligt när Abborren kommer och jagar löja , då får man fort kasta sin popper där dom jagar och rätt så snabbt sitter en på! Dock har vi inte fått några monster utan abborrarna har legat på 2-3 hg men det är lite struntsamma. Popper är att föredra dessa varma sommarkvällar! :)
 
 
 
 
 
Liten gullig Sutare från Katrineberg 
 
 
Största Rudan
 
 
Peter med en Popperfångad Abborre från Kungsholmen i Möckeln
 
 
Peter med en till Abborre på popper!
 
 
Abborren tog på Popper i Letälven med!
 
 
Nu blir det jobb i helgen sen får man se vad det blir för fiske härnäst!
 
/Marcus