Rödingpimpel

Idag åkte jag och Peter upp iväg tidigt till Lobergstjärn för att pimpla röding. Vi kom fram till sjön när det var mörkt så fick använda pannlampa till att börja med. Fisket var hyggligt bra idag. Mycket gammal röding var på hugget idag. Dock var dom inte särskilt stora men riktigt fina med korallröda bukar. Vi fick tillslut tre stycken rödingar var innan vi drog oss hemmåt. De flesta rödingarna fick vi uppe vid iskanten medans det var trögt fiske längs botten.
 
 
 
 
 
Orange mormyska funkade riktigt bra idag för min del!
 
 
De två första rödingarna jag fick. Notera gäddbetet på den övre rödingen!
 
 
Vackert röda dom är rödingarna!
 
 
 
 
/Marcus
 
 

Ismete efter gädda

Idag blev det ett ismetepass efter gädda. Vi drog tidigt när det var mörkt och var snabbt ute med spöna när vi väl var vid sjön. Första gäddan högg väldigt snabbt. En smal gädda som vägdes in på 3.9 kg. Sen blev det en riktig dö period utan ett ända hugg. Runt ett tiden högg det igen tillslut. Dock var det en ännu mindre gädda. Tog båda gäddorna på regnbåge som var det ända bete som funka idag. Det fick tillslut bli hemfärd vid halv tre.
 
 
 
 
Dagens första och största.
 
 
Den mindre gäddan som landades innan vi åkte hem.
 
 
 
 
 
/Marcus

Lakmete

Det blev ett pass efter lake ikväll i Letälven. Jag åkte iväg med Peter och vi började fisket runt halv sju kan jag tänka mig. Vi lyckades tillslut landa en varsin lake denna kväll och hade några hugg som vi inte lyckades kroka. Den största tog jag på en strömmingsfileé som vägde 1.45 kg. Den drog även på rätt bra i den starka strömmen. Hemfärd blev det strax efter nio på kvällen. Nu när vi har lagt ett par pass på olika ställen i Letälven så har endast några enstaka platser levererat lake över ett kilo. Vantligvis får man oftast bara lake som ligger mellan 3-5 hekto i Letälven. Men nu har vi hittat ett par hotspots där det går större exemplar. Snart kanske en lake över tre kilo kommer upp i Letälven? Man får hoppas!
 
 
 
Peter drillade upp kvällens första lake som togs på en liten löja.
 
 
Årets största lake för min del på 1450 gr.
 
 
 
 
 
/Marcus