Resultat Klubbmästerskapet i Norrgryten

 
 
Resultatet för årets klubbmästerskap är inne. Grattis Esko Timonen som blev årets klubbmästare!

Dagens pimpel i Sörämten

Drog iväg en sväng med kompisen idag för att pimpla i Sörämten i Villingsberg. Fisket var dock riktigt trögt idag. Jag såg ett par bäckrödingar simma förbi när jag kikpimpla. Men dom ville inte hugga på förmiddagen. Vi gick till lite djupare vatten. Och efter lunch fick jag på en helt okej röding. Sen gick vi återigen in mot grundare vatten och ett nytt försök på bäckröding. Peter lyckades bra och fick två bäckröding samt en röding. Den största bäckrödingen högg när han kikpimpla så det var häftigt. Jag tappade två bäckrödingar men tillslut fick jag på en som satt ordentligt. Och det blev en bäckröding för mig med tillslut.
 
 
 
Dagens första fisk en fin röding.
 
 
Peter med dagens första bäckröding. Helt okej storlek.
 
 
Dagens största fisk blev en bäckröding för Peter som vägdes in på 1310 gram.
 
 
Sen blev det tillslut en bäckröding för mig med. Denna på 1010 gram.
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=hGc_sCHFu7s&feature=youtu.be En video när vi drillade dagens bäckrödingar.
 
I morgon blir det klubbmästerskap på Norrgryten!
 
/Marcus
 

Helgens tävlingar m.m

Helgen som varit har det blivit två tävlingar. Sen var jag även iväg igår för att pimpla lite röding i Villingsberg. I lördags drog vi ihop ett gäng för en inbördestävling på ett nytt vatten i närheten av Degerfors. Men när vi hade fiskat cirka 45 min vid sjön och inte haft ett napp. Då tog vi beslutet att vi drar till den förra sjön vi fiska förra tävlingen. Fisket var lite trögare för än vad det brukar. I alla fall som jag upplevde det. Peter Pistol vann såklart utan att någon annan var nära att hota om segern. I söndags var det dags för Norarycket på Norasjön. Ett nytt vatten och såklart svårt och veta exakt var man skulle gå. Ett litet tips från Peter Pistol att det var gråis på andra sidan sjön så begav man sig iväg till ett lovande ställe med ett tiotal andra på samma fläck. Jag kämpade ihop 91 st tillslut samt två av dom var lite finare bonusar. Jag fick ihop totalt 2872 gram och det räckte till en 25 placering av totalt 83 tävlande i Herrsenior klassen. Brorsan hade det tyngre och slutade på placering 50. Peter Pistol lyckades bättre och tog placering 9. Tror även att det blev en hyffsad placering i serien men det får se senare. Jesper Dyberg vann överlägest med hela 8485 gram. Och igår blev det en stunds röding pimpel i Sörämten vid Villingsberg. Fisket var riktigt trögt. Började med att kikpimpla inne vid en grund vik. En bäckröding simmade förbi utan av intresse för mormyskan. Men ett tiotal abborrar ville dock hugga. Tappade lite senare en hygglig regnbåge som dock lyckades simma in bland vassen och fastnade. Sen en halvtimme innan hemfärd blev det tillslut en röding i alla fall. Dagen något räddad. Nya tag till helgen!
 
 
 
Norarycket på Norasjön. Samling innan start.
 
 
 
 Min 25e placering från Norarycket av totalt 83 stycken.
 
 
Det blev en hyffsad bonus öring när vi hade vår inbördestävling i lördags. Släpptes snabbt i igen.
 
Resultat från tävlingen.
 
1. Peter Pistol 3420 gram
2. Tomas Olsson 2420 gram
3. Peter Berggren 2270 gram
4. Joakim Lundberg 2220 gram
5. Marcus Lundberg 2210 gram
6. Tommy Nyqvist 0 gram
 
 
Rödingen från igår som tog på en liten gul mormyska.
 
 
/Marcus

Dom senaste tävlingarna

Sedan senaste inlägget har jag deltagit i tre tävlingar. Det har gått dåligt förutom på den senaste tävlingen. Nya tag till söndag då det är norarycket.
 
 
Första tävlingen lades på Högsjön norr om Hällefors. Sjön hade inte det bästa ryktet och det var riktigt trögt som flera hade förutspått. Det tog nog cirka 90 minuter innan jag fick första abborren. Slutade på en 30e plats. Brorsan fiskade betydligt bättre och tog en 8e plats och fick pris. Peter Pistol slutade på 14e plats och Tomas hamnade på placering 22. 
 
 
Förra lördagen följde jag med Peter Pistol upp till Lesjöfors för tävling på Näsrämmen. Helt ny sjö för mig men Peter hade varit här tidigare och fiskat bra. Men det var vårfiske. Nu var det betydligt trögare. Jag hittade ett litet område med en del abborre. Fick ihop 44 st men det vägde 814 och jag slutade på en 15 placering av totalt 21 i HS klassen. Peter Pistol lyckades bättre och slutade 7a.
 
I söndags var det årets första serietävling på Siksjön en bit ovanför Sävenfors. Tydligen var vattennivån markant högre än vad det brukar vara i sjön. Själv hade jag stora bekymmer och fick ganska snabbt problem med isborret. Ena skruven lossna och sedan var nästan omöjligt för mig att borra. Vad gör man då? Letade senare rätt på skruven men saknade verktyg så jag fiskade i gamla hål och lyckades få ihop 99 abborrar tillslut. Det räckte till en femte plats. Peter Pistol slutade på andra plats. Brorsan tog en delad tredje plats. Tomas slutade 9a. Och Emil som det gick lite tyngre för slutade 24. 
 
 
/Marcus