Årets första ruda!

Jag och Peter drog iväg igår kväll för att meta ruda. Trots det dåliga vädret så begav vi oss ut ändå. Till en början vi fick mest små sarv och mört. Peter får vid 11 tiden på en riktigt stark fisk. Som senare visade sig vara en sutare som vägdes till 1.9 kg. Sen hade vi en del små pill på flötena utan att det fastnade. Efter midnatt får jag på en riktigt stark fisk som kämpar på bra! I pannlampans sken ser jag att det är en ruda. Äntligen lyckas man få en ruda efter att helt gått bett på dom 2015. Rudan vägdes till 1470 gr. Släpptes sedan i igen. Sen blev det en riktigt dö period efter midnatt till gryningen. Vid 4.00 fick det bli hemfärd.
 
 
 
 
 
Peter's sutare på 1900 gr.
 
 
Fin ruda på 1470 gr.
 
 
Grova dom är rudorna! Min absoluta favorit fisk att meta efter helt klart!
 
 
 
/Marcus
 

Mete efter abborre

Det blev ett pass efter abborre idag. Det blev flötmete med löja, vilket funkade helt okej. Fisket var dock inte helt enkelt. Det var svårt att hitta fisken, men tillslut hittade jag dom och det blev ett par abborrar och även två gäddor.
Största abborrarna låg på 450 samt 505 gram. Största gäddan var på 2770 gram, den drog på bra i spöt! Annars var det smått. Hoppas på störrre abborre framöver!
 
 
 
 
Vacker abborre men med en något deformad mun.
 
 
Och en utlekt gädda som kämpade på bra!
 
 
 
/Marcus