Kvällsfiske efter abborre

Jag och Peter drog ner och fiskade lite abborre nu på kvällen. Det var rätt trögt och det blev två stycken landade abborrar tillslut. Ingen med större storlek dock. Hade även en del försiktiga hugg som jag inte lyckades kroka. Annars var det riktigt bra väder, soligt och sydvind.
 
 
 
 
En mindre abborre på en liten ribster.
 
 
 
 
 
Det var dagens rapport!
 
/Marcus

Kvällstur efter abborre

Det blev ett pass efter abborre denna kväll. Tanken var från början att jag skulle köra med levande betesfisk med frilina. Men när det inte blev någon betesfisk riggade jag upp dropshotspöt och började köra med carolina-rig. Det dröjde en stund innan jag hittade rätt ställe att kasta på. Men tillslut sög det till rejält i spöt. På sitter en riktigt tung fisk och den drar riktigt bra. När jag ser den vända i ytan ser jag att det är en riktigt fin abborre. Men tyvärr släppte den efter en rusning. Får skylla mig själv med det klena mothugget. Sen efter ett par kast sitter det på ännu en stor abborre! Denna gång gör jag ett rejält mothugg och jag lyckas tillslut landa en grov abborre. Vägdes till 1240gr och var 44 cm lång. Efter att den hade släppts i blir tappar jag två stycken som dock kändes mycket mindre. Även gäddorna var framme och knep stjärtarna på min ribsters. Senare mot kvällen dog huggen ut och det blev hemfärd.
 
 
 
 
 
 
1240 gram / 44 cm. Riktigt fin abborre!
 
 
 
 
 
Det var dagens rapport! 
 
/Marcus
 

Flötmete i skitväder

Blev ett kvällspass efter abborre trots det regniga vädret. Drog med mig ett nytt spö som jag köpte på sportfiskemässan. Körde lyftmetoden med ett Drennan flöte 0.6gr med mask. Ganska fort får jag två mindre abborrar. Nästa hugg var väldigt försiktigt. Flötet dalade iväg långsamt och jag drog till med ett ganska kraftigt mothugg. På sitter en betydligt större fisk. Tanken var direkt att det var en braxen jag hade på. Men när den visade sig ytan blev man riktigt glad. En grov abborre som kämpade på riktigt bra! Den vägdes till 1030gr och var strax över 40 cm lång. Efter det blev det två abborrar till. Båda runt 200-300gr. Sen högg det inte mer på två timmar så det fick bli hemfärd.
 
 
 
 
 
RIktigt fin abborre på 1030 gr 40 cm 
 
 
 
 
 
 
Det var dagens rapport!
 
/Marcus