Fisketur ovanför Karlsdal

Idag följde jag med Andreas till hans fiskeklubbs vatten för att fiska. Destination ett blev paddtjärn. Dimman ligger tät och man kan se ett par vak i början av sjön. Vi börjar fiska av östra sidan tills vi kommer till en ö som vi går ut på och fiskar en längre stund. Men det var trögt. Ett litet pill för mig och en som var efter Andreas bete. Vi begav oss sedan mot bilen igen för att testa en ny sjö. Destination två blev St. Fisklösen. Det var en bit att gå men vi kom fram tillslut och började fiska. Vi gick en runda runt hela sjön utan att få ett hugg. Visst såg vi lite vak där och där men det var riktigt trögt fiske idag. Vi går sedan till bilen för att åka hem mot Degerfors. Vi testar att jigga lite vid Letälven när det ändå är ljust ute. Andreas får på en riktigt fin fisk rätt fort! En gös på 57 cm vilket inte är illa! Sen hade vi lite små hugg av abborre. 
 
 
 
 
 
 
St. Fisklösen. Riktigt fin sjö!
 
 
Det blev en fisk idag! Andreas med en gös på 57 cm !
 
 
 
 
 
 
Det var dagens rapport!
 
/Marcus
 
 
 

Lakmete i det ruggiga November vädret

Ikväll blev det mete efter lake i Letälven med Peter. Det blev tre landade lakar tillslut och ett par försiktiga hugg som vi missade. Storleken på lakarna var inte något att hurra för. Dom vi vägde låg på 630gr och 580gr samt en i samma storlek som vi inte vägde. Kul att lirka upp lake ändå som ändå kämpar på hyggligt bra. Hoppas man får på någon större lake framöver. Gärna över 2 kg!
 
 
 
 
 
 
 
 
En av lakarna som landades denna kväll. Riktigt coola fiskar!
 
 
 
 
 
 
 
Det var dagens rapport!
 
/Marcus

Spinnfiske vid Villingsberg

Jag, Joakim och Peter åkte iväg vid lunch för att spinnfiska i Villingsberg. Sävsjön blev första destination. Första kastet vid sjön och det smäller på direkt på mitt toby. En pigg och stark regnbåge som kämpar väl. Jocke får strax därefter två regnbågar i snabb takt på spinnare. Peter som stod lite längre bort hade redan tagit två öringar. Sen efter en stund uteblev huggen och vi beslöt oss för att åka till Orrtjärn. Inte ett hugg där så vi åkte vidare till Stora svinsjön. Samma visa där. Så innan det blev mörkt åkte vi tillbaka till Sävsjön. Men det blev ingen mer fisk. Så det var bara att bege sig hem!
 
 
 
 
 
 
 
Första kastet och det small på en regnbåge direkt! Rolig fight på ul-spöt.
 
 
Jocke drillar sin första regnbåge.
 
 
Jocke som är på väg att landa sin andra regnbåge för dagen.
 
 
 
 
 
 
Det var dagens rapport!
 
/Marcus

Äntligen kom höstens kilos abborre!

Jag och Peter tog oss ett pass nere vid Letälven för att meta abborre. Vädret var riktigt ruskigt idag och fisket var riktigt trögt. Trots det lyckades jag ta en abborre strax före elva tiden på förmiddagen som vägdes in på 1030gr. Riktigt kul med årets fjärde abborre över kilot! Peter tog på eftermiddagen en liten gädda och det var sista fisken som landades denna dag. Vi hade även ett par hugg som vi inte lyckades kroka.
 
 
 
 
 
 
Skönt att äntligen ta en kilos abborre igen! Denna vägde 1030 gram / 44 cm. Inte den bästa konditionen men man får alltid vara glad när en abborre går över kilosgränsen!
 
 
 
 
 
Det var dagens rapport!
 
/Marcus