Trögt just nu!

Fisket har varit trögt just nu. Har dock filmat lite med min undervattens kamera för att kolla av olika fiskeplatser för att se om det är tomt med fisk. Och nej det är en hel del med fisk faktiskt. Mest abborre och braxen. Det är ju abborren jag är ute efter men det vill sig inte just nu. Idag filmade jag och körde även med carolina-rig med olika ribsters utan ett hugg. Men det kommer väl igång snart!
 
 
 
Dagens video --> https://www.youtube.com/watch?v=GfEmUQBmDcU
 
Gårdagens video --> https://www.youtube.com/watch?v=0vNNZ340c4U
 
Gädda som följer efter kameran --> https://www.youtube.com/watch?v=xJpdZByJukc
 
 
 
 
 
Hoppas det större abborrarna kommer igång snart!
 
/Marcus

Eftermiddagsfiske efter abborre

Jag och Peter drog iväg en stund på eftermiddagen för att fiska lite abborre. Vi började med att kasta lite från land. Det blev ett par abborrar och en liten gädda. Sen åkte vi ut med båten och började nöta av våra hotspots. Det första stället var inget vidare. Inte ett eko på lodet. Men på den andra platsen var det betydligt mer fisk. Det blev en abborre på 670gr och ett par mindre. Jag har börjat fiska mer med Carolina-rig och det är ruggigt effektivt när man väl får in tekniken. Dock behöver jag göra bättre mothugg.. Missade en hel del idag. Peter fick ett par mindre på små shadjiggar. Sen blev det hemfärd när det började bli lite mörkare ute.
 
 
 
 
 
 
 
En vacker abborre tagen från land.
 
 
Dagens största. 670gr, Togs på en ribster "Ice Blue".
 
 
 
 
 
 
Det var dagens rapport!
 
/Marcus
 
 
 

Vertikaljiggning efter abborre

Jag, Joakim och Peter drog iväg idag för att vertikala lite abborre under dagen. Vi hade några utvalda hotspots som vi provade men det var bara ett ställe som levererade idag. Blev runt tio abborrar och en del tappade samt hugg. Den största tog Jocke på 480gr. Ingen super storlek men helt okej i allafall. Efter vertikalpasset drog vi vidare till ett annat vatten och provade lite landfiske efter gädda. Inte ett hugg. Sen blev det hemfärd!
 
 
 
 
Jocke med dagens största. 480gr
 
 
Något mindre än brorsans.
 
 
 
 
 
Det var dagens rapport!
 
/Marcus

Eftermiddags mete i kallt väder

Jag och Peter drog iväg en stund nu på eftermiddagen för att fiska lite abborre. Jag körde på flötmete med mask och kompisen med jigg. Det började trögt men fisket kom väl igång när vi hittade den rätta platsen. Det blev totalt runt 15-18 abborrar totalt tillsammans. Peter lyckades även ta sin första lake på jigg! Vi blev lite paffa för det har aldrig hänt någon av oss förut. Sen mot kvällen började små gärsarna hugga och abborrarna var som bortblåsta. Så det blev hemfärd!
 
 
 
 
Blev många av den här storleken idag.
 
 
Peter tog den största på 420gr. På en shadjigg.
 
 
Alla abborrar släpptes såklart i igen.
 
 
Peter lyckades med bedriften att ta en lake på jigg!
 
 
 
 
Det var dagens rapport det!
 
/Marcus