Trevligt kvällsmete i Letälven!

Peter och jag drog ner runt 6 tiden för att Bottenmeta lite i Letälven. Jag började med att köra med mask och Peter körde med Löja. Första hugget kom ganska fort för mig och på sitter en Abborre som vi sedan landade. Lite över 300gram vägde den så "skaplig" Abborre. Peter får några minuter efter mig hugg på sitt och fisken han drillar är lite större. En klassik Letälvs Gös dyker snart upp och den släpps i fort efter fotografering och vägning.. Det tar nån halvtimme innan Peter får på ännu en Gös. Denna dock lite större med en vikt på 920gram. Inga jätte gösar kan man dock förvänta i Letälven , Då är en Gös på 2.5 kg riktigt stort.. Jag hade ett litet hugg på Löja efteråt men det vart inget mer efter någon timme så vi drog oss hemåt igen.
 
 
300gram Abborre från Letälven!
 
 
Gös på 6,6hg som snabbt sattes tillbaks i Letälven.
 
 
Peter med en snygg Letälvs Gös på makalösa 920gram / 49 cm ;)!
 
 
 
Det blir fler fisketurer snart hej så länge!:)

Kvällsmete i Letälven

Peter och jag tog en korttur till Letälven för att bottenmeta lite. Fisket var som väntat massa Gärs hela tiden.. Men jag lyckades idag få två abborrar 300 gram , 500 gram så helt okej faktiskt. Peter fick en Mört på 200 gram som sin största fisk. Våra fiske möjligheter runtom i Degerfors är rätt begränsat just nu tyvärr så vi håller oss nära Letälven! Abborrbeståndet i Möckeln/Letälven är ju riktigt bra med stor och fin Abborre , även Braxen och Stäm har bra size!Dagens största Abborre på 500gram prick!Peter's Mört på 200gram.

Blir mer fiske snart! /Hej så länge!

Mörkestjärn en runda!

Jag idag cykla jag några kilometer för att testa Mörkestjärn för första gången iår. Dock hade jag inga förväntningar på att det skulle vara bra fiske i det kalla vattnet. Jag började med att fiska väldigt nära kanten som fungerade väldigt bra i somras då jag bland annat tog en Abborre på 1.18kg och en kompis till mig fick en på prick 1kg. Men på grund av det kalla vattnet så stod de mycket längre ut. Första abborren högg långt ut när jag veva riktigt långsamt. Abborren verkar vara riktigt seg just nu.. Nära vassen på andra sidan sjön såg jag ett väldigt plask som måste varit från en riktigt grov Abborre då det inte finns någon Gädda i den lilla tjärnen. Jag såg även 2 stycken abborrar som säkert hade en vikt på 7-8 hg stå still brevid en sten längst ner i viken. Men de skrämdes bort när jag doppa ner den lilla jiggen. Det blev cirka 20 abborrar på 5 timmar. Riktigt segt alltså.. I somras hade man fått 20st på en halvtimme på en plats. Men nu blev 20st runt hela sjön. Så det blir att vänta tills det blir varmt i vattnet.. För då blir det ett nytt försök!
Så här ser Mörkestjärn ut när man kommer ner till den!Det hemliga vapnet i Mörkestjärn ;)Så ser en vanlig Mörkestjärn abbis ut! Får vänta tills dom kommer närmare kanterna och att de stora är på hugget :)!

Hejs!/Marcus

Fisketurer

Nu har det blivit en hel del turer som jag glömt skriva upp här.. Men kan jag drar en historia kort .. Första passet var vid sjön Kviddtjärn i Karlsdal. På första kastet så fick jag direkt på en fin Regnbåge som vägde 2.8 kg! Helt okej båge som tog på haröra. Efter den turen så har jag och Peter kört två pass i Letälven. Bottenmete med levande löja har varit det vi kört. Vi var ju ute efter Gös/Abborre men istället på de två passen vi kört så har det blivit fyra stycken Lakar för mig och Peter har bommat. Största Laken på 1050g.

Idag iallafall tog jag och Peter en cykeltur och jigga lite i Letälven. Första fisken tog jag vid "Lilla Världen" ett ställe i älven.. Iallafall en liten Gädda som snabbt släpptes i! Sedan drar vi uppåt och där får jag på ännu en Gädda som hade lite större storlek än förra. 1.5 kg dock.  Sedan blev det inte så mycket mer fisk än att jag tappade 4 fina jiggar :/.. Sista gången jag jiggar från land i Letälven.. Det går inte!!

thth

En av mina fina Relax jiggar som fastna i Letälvs djupet.. :/Gäddan på 1.5 kg som varsamt släpps tillbaka i Letälven!

Hejdå! Det blir nog en fisketur imorgon till en tjärn med riktigt grov Abborre!:) Men bara om jag orkar :P!